Wie is Toos Overdijk?

Mijn naam is Toos Overdijk. Ik ben Integratief hypno/psychotherapeute, aangesloten bij RBCZ en VIT.
Mijn ‘tweede’ beroep is Supervisor, aangesloten bij LVSC.
Daarnaast werk ik graag met Tafelopstellingen. Altijd weer verrassend wat er boven komt als ‘Het systeem op Tafel’ komt.
Mijn praktijk is gevestigd in Amsterdam, Cornelis van der Lindenstraat 24, 1071 TH.

Een van mijn therapeutische eigenschappen is mijn onbevangen fascinatie voor wat elk mens beweegt om te doen wat hij/zij doet. Je zou het empathische nieuwsgierigheid kunnen noemen.
Zowel als therapeut als als supervisor is dit een eigenschap waardoor ik nooit uitgestudeerd ben, me ook nooit verveel (ik weet niet eens hoe je dat doet!), en er nooit een einde zal komen aan mijn behoefte aan verdieping, kennis/kunde en inzichten.

Mijn werkwijze is kort samen te vatten als een weergave van bovenstaande.
Tijdens een sessie is bovenstaande attitude aanwezig en dan gericht op het prikkelen van de empathische nieuwsgierigheid voor de eigen innerlijke processen bij de ander. Met name in supervisie sessies of tijdens reflectiegesprekken zal dat terugkomen. Dus niet: wat heb je gedaan maar Hoe, vanuit welke bewuste of halfbewuste beweegredenen is je handelen tot stand gekomen.

In mijn visie op reflectiegesprekken is veel van bovenstaande aanwezig. Hierin staat de supervisant centraal en al datgene wat zij/hij tegenkomt in de beroepsuitoefening. Dat kan zijn een “lastige” casus, of een gevoel van demoralisatie mbt vergoedingen of te weinig cliënten. Maar ook het gevoel van er alleen voor staan met weinig mogelijkheid tot feedback. Doel van de reflectiegesprekken is dan ook: ruimte bieden aan al datgene wat speelt van binnen, ook als het dualistische gevoelens betreft, zodat er weer ruimte komt voor de oorspronkelijke bevlogenheid en liefde voor het vak.

 

Praktische informatie:

Mijn praktijk is goed bereikbaar met openbaar vervoer of auto. Wel betaald parkeren. Voor diegenen die de afstand bezwaarlijk vinden is een Skype sessie een optie.

Mijn werkdagen zijn: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Via telefoon: 0654627038 kunt u mij bellen voor een afspraak.

Lidmaatschappen en registraties

Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT)
Lidmaatschapsnummer: 190.07.A

Register beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
lidmaatschapsnummer: 190021